Новини

Изключиха зам.-председателката на ДПС Айсел Руфад от парламентарната група

   
Изключиха зам.-председателката на ДПС Айсел Руфад от парламентарната група

Айсел Руфад бе изключена от парламентарната група на ДПС. Тя е един от новоизбраните заместник-председатели на партията след националната конференция през февруари.

Вчера Руфад е била свалена от поста си на областен председател на движението в Шумен. Посочената причина била, че според устава на партията като депутат няма право да ръководи и структурата. Според активисти обаче причината е била незадоволителни резултати на изборите в региона, а и в Турция.

Преди да стане депутат тя бе пет мандата заместник-кмет на Нови пазар с ресор екология, земеделие и управление на европейските фондове.

Това е втора промяна в състава на парламентарната група за последните три дни. Във вторник оставка заради слаб резултат на вота във Варна подаде Филиз Хюсменова - бивш евродепутат и зам.-председател на 49-ото НС.

Вчера пък от партията бе изключен общинският съветник в морската столица и областен координатор на движението Сали Табаков, след като бе арестуван заедно с тъста си Захир Османов и главната секретарка на МОН Албена Михайлова заради неизгодни сделки.

Ако Руфад не подаде оставка, тя става вторият независим депутат в 50-ото НС след изгонването на Калоян Методиев от групата на БСП.