Новини

Румънски автомобил се запали на Дунав мост

   
Румънски автомобил се запали на Дунав мост

Автомобил с румънска регистрация се е запалил в българския участък малко преди средата на Дунав мост. Това съобщи за БТА директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав Войчев.

Сигнал за инцидента е получен в 13:00 часа. След като пушек е започнал да излиза от двигателя на колата по време на движение, водачът веднага е спрял и заедно с тримата си спътници е напуснал превозното средство, движещо се от Румъния към България. Пламъците са унищожили автомобила, въпреки намесата на други преминаващи шофьори, които са помогнали за потушаването на огъня с пожарогасителите от своите коли.

На мястото са пристигнали противопожарни екипи от Русе и Гюргево, както и линейка на Спешна помощ. Областният управител на Русе Драгомир Драганов е запознат своевременно със ситуацията и е участвал пряко при координирането на дейностите, съобщиха от неговата администрация.

По време на инцидента е имало временно затруднение при преминаването на автомобилите през Дунав мост в двете посоки, като се е наложило регулиране на движението за период от около час. Към момента то е напълно възстановено и се извършва в двете ленти на моста, съобщиха от Областната администрация в крайдунавския град.

„Всички проявиха професионализъм и благодарение на тях няма жертви. Те наистина реагираха светкавично на сложен терен, какъвто е мостът и в голяма степен отличното сътрудничество се дължи и на колегите от "Гранична полиция“, се посочва в изявлението на областния управител на Русе.