Спорт

Звездата на Турция още веднъж изпревари Роналдо

   
Звездата на Турция още веднъж изпревари Роналдо

Най-големият талант на турския футбол Арда Гюлер записа поредно върхово постижение. 19-годишният левичар разби втори рекорд на мегазвездата Кристиано Роналдо на Евро 2024. След като турският Меси, както е наричан футболистът на “Реал” (М), се превърна в най-младия дебютант, вкарал гол в първия си мач на европейско, изпреварвайки Кристиано, сега Гюлер пак задмина идола си.

От началото на първенството в Германия гениалният турчин се превърна в най-търсената личност от всички футболисти в инстаграм. От 18 юни, когато южната ни съседка стартира участието си на европейското, Гюлер има над 1,1 млн. нови последователи, оставяйки зад себе си отново Роналдо. Португалската мегазвезда е с 996 хил. и заема второто място.

В Турция очакват именно геният на Гюлер да реши 1/8-финала срещу Австрия, който е тази вечер.

Съотборникът на звездата на южната ни съседка в “Реал” (М) - Федерико Валверде, пък призна, че талантът изобщо не е показал пълния си потенциал до момента. Въпреки че според всички Гюлер играе невероятно, уругваецът е категоричен:

“Не сте видели всичко от него. Той играе на около 30% от потенциала си момента”, каза Валверде по адрес на своя съотборник.

В южната ни съседка отчитат, че селекцията им е най-добрата в последните 12 години. И шансът отново да влязат в топ 8 на европейското е огромен.

“Под ръководството на Винченцо Монтела Турция играе атакуващо. Стреля се от всяка позиция и бележим повече голове от предни първенства”, анализират медиите в Турция.

Селекционерът на Австрия Ралф Рангник пък няма да може да разчита на един от стълбовете си в защита. Бранителят Герно Траунер 100% пропуска сблъсъка с турците.

Австрия ще се изправи и срещу историята днес. Страната никога досега не е успявала да прескочи 1/8-финал на европейско първенство.