Новини

Доган разпоредил ДПС да не подкрепя правителството на ГЕРБ-СДС

   
Доган разпоредил ДПС да не подкрепя правителството на ГЕРБ-СДС
  bTV

Парламентарната група на ДПС в момента решава как ще гласува предложения проектокабинет на ГЕРБ-СДС. Има разпореждане от почетния председател Ахмед Доган да не се подкрепя правителството, каза депутатът от ДПС Рамадан Аталай по bTV.

Областната структура в Пловдив свали доверието си от него, последваха декларации в негова защита. 

Делян Пеевски отстранява хора в ДПС без знанието на Ахмед Доган. Той разполага с ДПС като с частна фирма. Имаше поголовен натиск да се свали доверието от мен, каза още Аталай. 

Филиз Хюсменова, Айсел Руфад, Рамадан Аталай - това са имената на определяните като „знакови“ народни представители от ДПС - избрани на последните избори, но самостоятелно или с помощ от съпартийци, призовани да си тръгнат от партията заради лоши изборни резултати. През последната седмица множество структури на партията из цялата страна бяха пуснати отворени писма до почетния председател на ДПС Ахмед Доган относно премахнати ключови лица от ДПС. Рамадан Аталай е един от тях.

Според Аталай в момента той е определян като превратаджия. „Аз се питам кой е превратаджия, когато с натиск и сила се опитваш да промениш мнението на обществеността“, каза той.

Аталай обясни, че притесненията на Ахмед Доган са, че оперативните органи на ДПС не функционират и се взимат еднолични решения.

„Аз не съм дошъл да се защитавам. Това не е моят спор, това е спор между Делян и нашите избиратели и структури. Аз вярвам в структурите – те ще намерят сили, както са намирали сили и през годините“, каза Аталай.

Той каза още, че депутатите от ДПС „подписвайки празни листа, отстраняват с тези подписи Айсел Руфат и други народни представители“. Аталай допълни, че в Кърджали натискът е особено силен – и върху бизнеса, и върху структурите.