Новини

Доган събра актива на ДПС в Гранд хотел Поморие

   
Доган събра актива на ДПС в Гранд хотел Поморие
  БТА

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е събрал актива на ДПС в Гранд хотел "Поморие". Това съобщи пред ФАКТИ журналистът Стоян Тончев.

От вчера в партията са публичен факт зрелищни разправии, като парламентарната група се раздели при гласуването за подкрепа на кабинета "Желязков" - 30 гласуваха "за", както им бе наредил председателят Делян Пеевски, а 15 "против", както бяха посъветвани от основателя на партията.

Успоредно с това започна отстраняване от парламентарната група на близки до Доган народни представители, като най-знаково бе пропъждането на доайена Рамадан Аталай.

Явно Сокола е решил да вземе нещата в свои ръце, а решенията предстоят.

По-рано днес Пеевски каза: "Няма да изключвам тези депутати, а само хора са изключени, които са поискали организациите. Няма нито един изключен от мен човек.ДПС не се разцепва. Може да сме имали различия по тези теми с господин Доган. Прибързана радост на проруските и другите партии - ДПС ще бъде монолитно и с господин Доган, както двамата сме го правили, ДПС ще върви напред и ще има все по-добри резултати. На никого няма да позволим да цепи и да интригантства.

"Моите различия са към определени хора, искам да се чува гласа на регионите и който не харесват хората, не искам да е депутат и да се бърка в организациите и да ги мачка.Държа хората на ДПс спокойно да си избират своите представители и всички да бъдем заедно. ДПС ще бъде монолитно и ние с господин Доган ще бъдем заедно", заяви още Пеевски в кулоарите на парламента.