Новини

Продължават следствените действия в столичния кв. Модерно предградие, където беше убит 48-годишен мъж

   
Продължават следствените действия в столичния кв. Модерно предградие, където беше убит 48-годишен мъж

Продължават следствените действия в столичния квартал "Модерно предградие", където днес беше убит 48-годишен мъж, а още двама бяха ранени след стрелба пред заложна къща. От МВР съобщиха, че първият сигнал е получен минути преди 15:00 часа и той е бил за сбиване. Малко по-късно е получен сигнал и за стрелба в района, а екипите на МВР, които са се намирали наблизо, са реагирали за броени минути.

Главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев допълни: "Към 14:59 е станало сбиване, което в последствие е прераснало в престрелка. Към настоящия момент са установени две лица, които са в заложната къща".

Двамата, които са в заложната къща (в блок №3 в "Модерно предградие") са задържани от полицията.

Установено е, че трима души са влезли в заложната къща и са нападнали собствениците. От МВР допълниха, че двамата собственици на заложната къща са притежавали законно огнестрелно оръжие. Няма такива данни обаче за нападателите, които по първоначална информация също са използвали някакъв вид огнестрелно оръжие. И към момента полицията продължава следствените действия за изясняване на точните причини за сбиването и стрелбата:

"Извършваме мероприятия за установяване на свидетели и очевидци. Мероприятия дом по дом и се опитваме да съберем максимална информация за случилото се", посочи главен комисар Кангалджиев. Към момента няма непосредствена опасност за живота на пострадалия при стрелбата, който е приет в болница "Пирогов". Това съобщи БТА, като цитира лечебното заведение. Мъжът е в съзнание и е контактен. Пациентът е с огнестрелни наранявания в ръка и в крак, заради които е със сериозна кръвозагуба, което налага извършване на кръвопреливане.