Свят

Politico: Макрон изчезна

   
Politico: Макрон изчезна

Френският президент Еманюел Макрон спря да се появява публично, тъй като неговата партия се опасява от влиянието на имиджа на политика върху резултата от парламентарните избори, съобщава Politico, позовавайки се на анонимен източник.

Изданието обърна внимание на факта, че френският президент не се е появявал публично около две седмици.

„Казаха му да спре да участва в предизборната кампания. И не че ни чу по собствена воля, той просто трябваше да слуша. Той подцени колко отвратително е обществото с неговата личност“, каза събеседникът на изданието.

„През последните седмици няколко партийни лидери лобираха Макрон да стои настрана от кампанията, в това, което един ключов съюзник нарече необходима „де-макронизация”, пише още изданието.

Вторият тур на изборите ще се проведе в неделя, 7 юли. Френските граждани ще избират 577 депутати, които ще представляват интересите им в парламента.
На 30 юни се състоя първият тур на изборите за Народно събрание на страната. Според резултатите от гласуването дясната партия Национално обединение и нейните съюзнически сили спечелиха , лявата коалиция Нов народен фронт е на второ място, а коалицията на Макрон е на трето.