Новини Свят

Байдън поздрави по телефона Киър Стармър за изборната победа

   
Байдън поздрави по телефона Киър Стармър за изборната победа

Президентът на САЩ Джо Байдън се обади по телефона на новия британски премиер Киър Стармър, за да го поздрави след убедителната победа на неговата Лейбъристка партия на парламентарните избори, съобщи Белият дом, цитиран от Ройтерс и БТА. 

"Двамата лидери потвърдиха специалните отношения между нашите страни и важността на общата работа в подкрепа на свободата и демокрацията по света", посочи американското президентство.

Байдън заяви, че очаква с нетърпение да работи в тясно сътрудничество със Стармър по редица важни въпроси като подкрепата за Украйна срещу Русия и Споразумението от Разпети петък, заяви Белият дом. Интерес за Вашингтон в двустранните връзки с Великобритания при новото ѝ правителство по отношение на северноирландския въпрос ще представлява и работата с лидерите в Северна Ирландия за насърчаване на растежа и създаването на икономически възможности.

Американският президент очаква с нетърпение да посрещне Стармър във Вашингтон другата седмица за предстоящата среща на върха на НАТО, на която ще бъде отбелязана 75-тата годишнина от създаването на алианса, допълни Белият дом.


Анкета

Ще гласувате ли на нови избори през есента?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14