Спорт

Англия – Швейцария и Нидерландия – Турция днес на Евро 2024

   
Англия – Швейцария и Нидерландия – Турция днес на Евро 2024

Вторите два четвъртфинала на европейското първенство по футбол ще се изиграят днес. От 19 часа отборите на Англия и Швейцария излизат един срещу друг в Дюселдорф.

“Трите лъва” имат само една загуба в последните 24 срещи с швейцарците, като последното им поражение бе през 1981 година. Представянето им до момента в Германия обаче не е убедително. Те се наложиха изключително трудно на 1/8-финалите с 2:1 над Словения след продължения. Англичаните изоставаха с 0:1 до 5-ата минута на добавеното време, когато Джуд Белингам изравни със задна ножица, а в началото на продълженията Хари Кейн вкара втория гол.

Швейцария се класира за 1/4-финалите по доста по-убедителен начин, след като тимът на Мурат Якин категорично надигра и детронира европейския шампион Италия след успех с 2:0.

Това е пети 1/4-финал за Швейцария на голям турнир, като тимът загуби и четирите си предишни участия на тази фаза.

Отборът на Якин обаче е в серия от осем поредни срещи без поражение, като има само една загуба в последните си 18 мача във всички турнири.

От 22 часа играят Нидерландия и Турция.

Двата тима стигнаха по доста различен начин до тази фаза на турнира, тъй като “лалетата” не изнесоха най-убедителните си мачове в груповата фаза и с едва четири точки се промъкнаха като трети в подреждането.

Възпитаниците на Роналд Куман направиха най-впечатляващата си игра в първия си мач в елиминационната фаза, побеждавайки Румъния с 3:0.

От своя страна турците изиграха силни мачове в груповата фаза, а на 1/8-финалите победиха Австрия с 2:1 след страхотно представяне на Мерих Демирал, който вкара и двата гола.

Той обаче ще пропусне следващите два мача, след като бе наказан.


Анкета

Ще гласувате ли на нови избори през есента?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14