Новини

Промяната отрязаха Атанас Атанасов да се пробва за правителство

   
Промяната отрязаха Атанас Атанасов да се пробва за правителство

След като ГЕРБ се провалиха със съставянето на правителство за седми път, сега отговорността е на втората политическа сила. Това написаха в официалната си фейсбук страница от Националния съвет на "Продължаваме Промяната". 

"Продължаваме Промяната заедно с Демократична България единствени успяха да формират не едно, а две редовни правителства през последните три години".

"В 50-то Народно събрание не виждаме условия за формиране на проевропейско, антикорупционно правителство и потвърждаваме, че ще бъдем конструктивна опозиция", пише още в позицията.

По-рано днес ДСБ предложиха "технически кабинет" с третия мандат.

"Предлагаме технически кабинет, който да бъде излъчен с връчването на третия мандат", заяви пред журналисти Стоян Михалев, заместник-председател на „Демократи за силна България" (ДСБ) след заседанието на Изпълнителния съвет на партията, което се състоя вчера и днес. След заседанието от ДСБ разпространиха решението, взето от членовете на Изпълнителния съвет.

"Нашето предложение е този трети мандат, който предстои да бъде връчен по избор на президента, ние вдигаме ръка към него с идеята той да не бъде наш мандат, номинално той ще бъде на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България", но всъщност това ще е технически национален мандат", каза Михалев.

Малко по-късно Николай Денковкоментира предложението на "Демократи за силна България". "По отношение на запазване на коалицията сме единодушни. Казано ясно е в техните национални органи днес също ще го обсъдим и от нашия национален съвет. По отношение на третия мандат - трябва да се обсъди внимателно. Това предложение има своите предимства но и своите проблеми. Няма да ги обсъждам сега, заяви той преди Националния съвет на "Продължаваме Промяната".


Анкета

Ще гласувате ли на нови избори през есента?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14