Свят

Масирана ракетна атака срещу Украйна, ударена е и детска болница в Киев

   


Поне 20 души са убити, а 50 са ранени при руска атака над Украйна тази сутрин, предаде БТА, позовавайки се на "Ройтерс". Смята се, че това е най-масираната ракетна атака от руска страна за последната година.

Русия изстреля над 40 ракети срещу Киев, Днепър, Кривой Рог, Славянск, Краматорск тази сутрин. Поразени са детска болница в Киев, има и щети по жилищни сгради и инфраструктура в цялата страна, каза украинският президент Володимир Зеленски и посочи, че всички служби са мобилизирани.

Военновъздушните сили на Украйна съобщиха, че в рядката руска атака в през деня срещу украинската столица са изстреляни хиперзвукови ракети „Кинжал“, които летят десет пъти по-бързо от скоростта на звука и е много трудно да бъдат прехванати от ПВО.

След нападението кметът на Москва Виталий Кличко каза, че това една от най-жестоките атаки срещу Киев от началото на войната.

Седем души са били убити, а деветима са ранени при атаката над Киев. Още 10 души са загинали, а 31 са били ранени в Кривой рог, а трима са убити в Покровск, съобщиха местните власти.

В Кривой Рог няколко удара са нанесли щети по административната сграда на промишлено предприятие, казаха те.

По-рано днес петима цивилни загинаха, когато колата им се натъкна на мина, поставена от руските сили на горски път, съобщи областният управител на Харковска област Олег Синегубов.


Анкета

Ще гласувате ли на нови избори през есента?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14