Шоу

Иво Димчев получава заплахи за убийство в интернет, властите не реагират

   
Иво Димчев получава заплахи за убийство в интернет, властите не реагират

Артистът Иво Димчев сподели в социалните мрежи, че от месеци насам е заплашван за живота си. Той споделя, че в повечето случаи заплахите са на хомофобска основа. По думите му прокуратурата е отказала да започне разследване.
 
„Знам за теб повече, отколкото ти за себе си. Знам къде живееш. Имам фетиш към това да те убия и скоро ще го направя… Още малко ще дишаш въздуха на тази земя”, такава заплаха е получил в интернет Димчев. Изпълнителят разказва, че заплахите са от месеци и от различни хора. В един от последните случаи той е заплашен с убийство по особено жесток начин.

„Преди да блокирам поредния човек, който ме заплашва, реших, че трябва да сигнализирам органите на реда. Чувствам се дискомфортно от тези закани”, призна Димчев по NOVA.

След като подал сигнал, артистът чакал два месеца реакция от прокуратурата. Получил писмо по пощата, в което пишело, че според прокурор Ивайло Гоцков няма достатъчно сериозен мотив за образуване надосъдебно производство.

„Аз съм свикнал на такива заплахи, но има тийнейджъри, които, ако получат подобно съобщение, то може да ги счупи”, коментира ексцентричният артист. По думите му, ако такава заплаха бъде отправена в САЩ, където той също живее, извършителят моментално ще бъде намерен и арестуван.