Шоу

Ванга предсказала, че инцидент през 2025 г. ще даде началото на края на човечеството

   
Ванга предсказала, че инцидент през 2025 г. ще даде началото на края на човечеството

Светът ще свърши, а неизбежното падение и изчезване на човечеството ще започне през 2025 г., според предполагаемо предсказание на покойната българска мистичка и гадателка Баба Ванга, пише израелското издание „Джерузалем пост".

Баба Ванга, известна още като Вангелия Пандева Гущерова, е жена, известна с предполагаемите си способности за предсказване. Макар че биля сляпа, се твърди, че тя по някакъв начин можела да надникне в бъдещето и да прави смели и драматични предсказания, което ѝ спечелило прозвището „Нострадамус на Балканите".

Въпреки че умира през 1996 г., нейната личност е широко популярна в Източна Европа. Макар че предсказанията ѝ никога не са били изцяло записани и мнозина оспорват приписваните ѝ предсказания, името ѝ се свързва с много твърдения - от смъртта на принцеса Даяна и катастрофата в Чернобил до 11 септември и избирането на Барак Обама за президент на САЩ. Едно от предполагаемите предсказания на Баба Ванга, които напоследък се разпространяват в интернет, е може би най-драматичното: Буквалният край на света и на цялото човечество.

Според множество издания като „Дейли Стар", WION и LADbible краят на човечеството ще настъпи през 5079 г. Това обаче ще бъде само кулминацията на събитията, които започват през 2025 г. Ето приблизителна хронология, базирана на множество съобщения за това предсказание.
2025 г. - Подбудителният инцидент, който ще даде началото на окончателния край на човечеството, ще бъде неуточнен конфликт в Европа, който ще опустоши населението на континента. 2028 г.: Човечеството се нуждае от повече енергия. За тази цел то ще успее да изследва Венера, за да намери нови източници на енергия. Това може би е една от най-невероятните части на тази времева линия, тъй като Венера е по същество негостоприемен адски пейзаж с толкова киселинна атмосфера, че нищо не би могло да оцелее, и нито една космическа сонда не е успяла да оцелее повече от няколко часа, пише още 24 часа.