Новини

Близките на Митко от Цалапица искат над 1 милион лева обезщетение

   
Близките на Митко от Цалапица искат над 1 милион лева обезщетение

Иск от 1 100 000 лева предявиха близките на убития в Цалапица Димитър Малинов към основния подсъдим Рангел Бизюрев. Делото срещу него ще се гледа по общия ред с разпит на всички свидетели и вещи лица, разпореди днес съдът, предаде NOVA.

Според адвокатите на почерненото семейство е възможно Бизюрев да е имал съучастници и те ще бъдат разкрити при разпитите на свидетелите. „Държим всички свидетели да дадат непосредствени показания. Считаме, че има противоречия в много от моментите по това дело и те следва да бъдат изяснени пред съда”, заяви адвокат Антоанета Николова.

„Имаме съмнения, че господин Бизюрев  е подпомогнат в побоя, който е нанесъл на Димитър. Ще се опитаме чрез разпита на свидетели да установим обстоятелствата в тази посока. За нас господин Бизюрев има съучастници в това престъпление”, допълни Димитър Марковски, който също защитава интересите на близките на жертвата.

Протест пред Съдебната палата в Пловдив се проведе тази сутрин. Викове "Справедливост за Митко" отгласиха пространството пред съда.

Техните искания са всички замесени в убийството да бъдат съдени пред Окръжен съд.
"В момента в Окръжен съд е само Рангел Бизюрев. Неговите съучастници са в Районен съд с най-лекото обвинение за лично укривателство. Ние искаме приобщаване на делото за укривателство към делото за убийство. Искаме истината и всеки един от участниците в убийството да си понесе наказанието", каза Атанаска Бакалова, майка на Димитър Малинов.

Тя коментира и въпросът, който се повдигна на заседанието от близнаците Борислав и Валентин Динкови, че Димитър редовно е употребявал наркотични вещества.
"Да, има намесени наркотици. Всички казват, че Димитър е излозвал наркотици, но тестовете му са чисти за шест месеца назад. Защо не тестваме останалите, тези които дават показания, да видим колко са чисти те", казва Бакалова. Бабата на Митко Минка Малинова също е на мнение, че внукът ѝ не е употребявал опиати.

Рангел Бизюрев е привлечен като обвиняем за това, че на 20 юли м.г. в с. Цалапица умишлено е умъртвил Димитър Малинов, на 24 г., като убийството е извършено с особена жестокост.