Новини

ПП-ДБ официално отказаха да участват в разговори за втория мандат с ДПС

   
ПП-ДБ официално отказаха да участват в разговори за втория мандат с ДПС

С писмо до председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски акад. Николай Денков обяви, че от "Продължаваме промяната"-Демократична България" няма да участват в разговори с ДПС за съставянето на правителство с втория мандат.

Ето какво гласи писмото на председателя на ПГ на ПП-ДБ:

"До г-н Делян Пеевски, председател на Парламентарната група на Движението за права и свободи

Господин Пеевски,

След като се запознахме с Вашата покана за преговори за съставяне на правителство с втория мандат, в синхрон с предизборните Ви изказвания, виждаме, че липсват следните ключови приоритети:

- Върховенство на закона

- Борба с корупцията

- Реформи в съдебната система

- Реформи в регулаторите

- Система за провеждане на честни конкурси

- Пълноправно членство в Еврозоната

- Сухопътен Шенген

В тази връзка заявяваме, че ПГ на ПП-ДБ няма да участва в преговорите за съставяне на правителство с втория мандат и съобразявайки се с волята на избирателите ще бъдем силна проевропейска опозиция, която ще се грижи за подобряване на живота на българските граждани и ще се бори с всеки опит за корупция и за отклоняване на България от европейския път.

В 50-о Народно събрание ПП-ДБ ще има конструктивно поведение и ще подкрепя националните приоритети и стратегическите цели на България, които са заложени в нашата програма.

Смятаме, че Вашият подход няма как да доведе до управление, което да работи в интерес на страната и да възстанови доверието на избирателите в институциите. 3аедно с ГЕРБ Вие предизвикахте предсрочните избори, сега е Ваша отговорността за създаване на правителството.

Акад. Николай Денков, председател на ПГ на ПП-ДБ"