Спорт

Златна резерва прати Англия на финала срещу Испания

   
Златна резерва прати Англия на финала срещу Испания

Отборът на Англия направи пълен обрат срещу Нидерландия 2:1 и се класира за финала на Евро 2024. За титлата футболистите на Гарет Саутгейт ще се изправят срещу Испания.

Нидерландия нанесе своя удар още в 7-ата минута, когато Шави Симонс открадна топката от Деклан Райс, напредна и с мощен удар от границата вкара на Джордан Пикфорд.

В 18-ата минута Хари Кейн нанесе неточен удар, но защитникът на „лалетата“ Дензъл Дъмфрис игра опасно, което накара съдията Феликс Цвайер да прегледа ситуацията с ВАР и след това отсъди дузпа. Кейн застана зад топката и отбеляза, въпреки че Барт Фербрюген хвана ъгъла -1:1.

Англия бе много близо до втори гол в 23-ата минута. Коби Мейну намери в наказателното поле Фил Фоудън, който пусна топката покрай вратаря, но от голлинията изчисти Дъмфрис.

В 30-ата минута Нидерландия получи право да изпълни ъглов удар. Шави Симонс прати топката в наказателното поле, където Дъмфрис игра с глава, но топката се отби от напречната греда.

Две минути по-късно и Англия удари греда. Хубав диагонален удар на Фоудън елиминира Фербрюген, но срещна страничния стълб.

Англия показа силата си в 79-ата минута, когато Букайо Сака прати топката в мрежата, но съдията видя засада при подаването на Кайл Уокър.

В първата минута от добавеното време на срещата резервата за англичаните Оли Уоткинс с диагонален удар отбеляза за 2:1 и изпрати състава воден от Гарет Саутгейт на финал.