Новини

Терзиев: Проблемът с временните назначения е, че доста често стават трайни

   
Терзиев: Проблемът с временните назначения е, че доста често стават трайни

Борим се за нови конкурси, които веднага да тръгнат, с ясна, отворена процедура, които да докарат най-добрите кандидати.

Това заяви Васил Терзиев пред NOVA, след като на 10 юли ресорните комисии по инженерна инфраструктура и икономика в СОС приеха доклада за избор на временни ръководства на шест общински дружества - „Топлофикация”, всичките транспортни оператори и „Софинвест”.
Решението беше взето, тъй като мандатите на настоящите ръководства са изтекли. „Как се управляват тези дружества има отношение към живота на всеки софиянец”, заяви Терзиев.

„Когато слагаш в управлението на Метрополитен петима души, чийто допир с метрото е най-много, че са се возили на метрото.

Такива са предложенията. Много от тези хора нямат нужните компетенции. Проблемът с временните назначения е, че доста често стават трайни. Мисля, че за 3-4 месеца - времето за провеждане на качествени конкурси, тези хора няма да научат коя дирекция къде е”, заяви Терзиев.
По думите му на „Топлофикация” мандатът на постоянното ръководство е изтекъл през 2021 г. „Изведнъж настана истерия, че Терзиев не е направил нищо. А вие къде бяхте 3 години?

Изведнъж стана най-важно от днес за утре да вкараме 120 страници доклад, който се чете вечерта преди заспиване, за да се дискутира сутринта на комисия”, попита столичният кмет.