Новини

Делян Пеевски: Който дели партията, си е за негова сметка

   
Делян Пеевски: Който дели партията, си е за негова сметка

Делян Пеевски направи коментар пред журналисти по повод напрежението в движението и изключването на 17 депутати от парламентарната група на ДПС.

"На тяхната съвест е това, което се случва в момента. Винаги съм бил за обединение. Който дели партията, си е за негова сметка. Няма място за по-силен и по-слаб. Всичко, което се случва не е в полза на хората", каза той.
"Едно ще кажа - ново начало, ще ме разберете", каза още Пеевски.

Относно твърденията на Джевдет Чакъров, че има заплахи към депутатите, които са били изключени, Делян Пеевски заяви, че това е изключително несериозно за Чакъров, който звънял и "натискал всички".

Определени хора искат да разрушат ДПС. Винаги съм за обединение и днес съм за обединение. Който дели партията, си е за негова сметка, коментира още Пеевски.

Припомняме, че в сряда вечер почетният председател на ДПС Ахмед Доган поиска оставката на Делян Пеевски. Малко по-късно последва писмо от самия Пеевски. "Няма да се откажа и няма да предам хората, които ми дадоха доверието си! Не съм предател! Никой не може да спре Новото начало", гласи обръщението.
По-късно в четвъртък 17 депутати от парламентарната група на ДПС бяха изключени. Това същите депутати, гласували "против" проектокабинета на ГЕРБ-СДС с номиниран за министър-председател Росен Желязков.