Анализи

Ивелин Михайлов: Ако съм жив, здрав и на свобода, ще се кандидатирам за депутат

   
Ивелин Михайлов: Ако съм жив, здрав и на свобода, ще се кандидатирам за депутат

Идеологът на партия "Величие" Ивелин Михайлов каза, че се готви за следващите избори и ще се кандидатира за депутат, но не на първо място в листа, а на второ.

"Ако съм жив, здрав и на свобода, ще се кандидатирам. Ако вляза в парламента, ще дарявам заплатата си и няма да ползвам никакви облаги. Ако ми поискат имунитета, ще си го дам", обясни Михайлов в Благоевград, където е на среща с граждани. 

Той допусна, че може и да го арестуват. Можело да му образуват някакво досъдебно производство и да го вкарат в ареста и да лежи дори 2 г., а накрая да го осъдят за това време.

Ивелин Михайлов на среща с граждани в Благоевград
Ивелин Михайлов на среща с граждани в Благоевград 

"Комисията,която ще ме разследва, е най-важното решение на Народното събрание за последните 35 г. в България. След него България ще просперира и ще тръгне нагоре. Видяхме, че три партии, на коренно различни позиции, могат да се обединят от нещо и това е "Исторически парк", така иронично Михайлов коментира създаването на парламентарна комисия, която да го разследва. Допълни, че за него било чест и гордост да го проверяват всички държавни институции.

Обикалял различни градове в страната, за да се среща с хора, да чува проблемите и да търси начини за решение, обясни поводът за организираната в Благоевград среща с граждани.

"Щом едни хора, които смятам за престъпници, са против мен, аз съм горд. Имам оперативни задължения към НАП. Фирмените са изчистени, имам съдебен спор, но данъците ми не са скрити, а са декларирани", допълни Михайлов.