Анализи

Слави Трифонов: Група луди шимпанзета решават съдбата на 2,5 милиона софиянци

   
Слави Трифонов: Група луди шимпанзета решават съдбата на 2,5 милиона софиянци

Сигурен съм, че загледани, в това, което се случва в Народното събрание, много от вас са пропуснали фарса, разигран в най-големия местен парламент – Столичния общински съвет. Днес там бяха сменени гербаджийските шефове на редица общински дружества като "Център за градска мобилност", "Столичен електротранспорт", "Столичен автотранспорт", "Метрополитен", "Топлофикация София" и "Софинвест". Това заседание, обаче, днес се е превърнало в нещо средно между книгите „Планетата на маймуните“ и „Полет над кукувиче гнездо“, тоест, нещо като заседание на маймуни избягали от лудницата. За какво става дума? Месеци наред от “Спаси София” и ППДБ повтарят и говорят за корумпираните шефове на столичните дружества и невероятните схеми, разигравани от тях. Месеци наред говореха как трябва веднага да се сменят тези долни корумпета. И сега, когато общинският съвет взе да ги сменя, същите тези взеха да вият срещу това. Дори обявиха един от тях - Стоян Братоев, директор на "Метрополитен" за най-важния и нужен на тях човек, забравяйки колко пъти са плюли срещу същото това дружество. А новоизлюпеният и все още кмет, Васил Терзиев, заяви че "Изхвърлянето на Стоян Братоев като директор на "Метрополитен" е атентат срещу софиянци". Брей! Откъде тази политическа шизофрения? Нали до вчера тези всичките и този същият бяха гербаджийски схемаджии. Сега ваши схемаджии ли станаха?

Но това не е било всичко на този епохален ден за СОС. По време на заседанието общинските съветници от ППДБ и СС са обиждали колегите си, проклинали са роднините им, заплашвали са ги, че когато имат нужда от помощ, те ще направят всичко да им се случват само лоши неща.

И черешката на тортата! Някакъв от тях по едно време е станал прав от мястото си и почнал да пищи като жена! Да пищи. Просто така да пищи! Днес заседанието е било все едно група луди шимпанзета, избягали от психиатрия, са отишли на събрание да решават съдбата на два милиона и половина софиянци. Получих информация, че тези хора са имали нареждане от Лена Бориславова да провалят заседанието по два начина. Единият е бил да се опитат да предизвикат безредици, а вторият да се обадят, че има бомба. И мозъчетата им са стигнали само до там, че да стане някакъв и да почне да пищи. Евала! И това, защото общинският съвет маха всички онези гадни гербаджийски шефове, срещу които говориха, слага временно изпълняващи и дава старт на конкурси за нови директори. Това ако не е политическа шизофрения, не знам какво е.

Явно групичката от ППДБ и розовите небинарни еднорози от “Спаси София” не могат да преживеят, че не са мнозинство. Е, ами не сте. И Слава Богу, защото София не заслужава да я управляват такива като вас.