Икономика

Превърнаха замък в един от най-луксозните хотели в Европа (СНИМКИ)

   
Превърнаха замък в един от най-луксозните хотели в Европа (СНИМКИ)

За новия летен сезон`24 веригата луксозни хотели Rosewood реши да превърне замък от XV век в част от портфолиото си. Rosewood Schloss Fuschl се намира в австрийските Алпи в района на Залцбург, който е обект на световното наследство на ЮНЕСКО.

Реставрираният и превърнат в хотел замък разполага с 98 стаи. От тях 42 са апартаменти. Също така на разположение на гостите са и 6 хижи, разположени край езерото. Също така комплексът разполага със SPA център и плажен клуб.

Курортът е вдъхновен от местните гори и животни, като стаите и апартаментите са проектирани да отразяват палитрите на пролетта, лятото, есента и зимата. Минибаровете на хотела във всички стаи за гости са ръчно рисувани от местния австрийски художник Мари Хартиг и изобразяват четирите сезона.

Големината на стаите е от 31 кв.м до 55 кв.м, като най-големите апартаменти предлагат отделна всекидневна зона и балкон или тераса.

Перлата в короната на кулинарните предложения е ресторант Schloss с класически и иновативни ястия като Blunzn Gyoza с кисело зеле и beurre blanc и самар от агнешко Mattigtal с черен трюфел.

В бар Schloss гостите могат да се насладят на питие до ниската дървена камина, първоначално датираща от XV-ти век. Уединената стая за уиски е продължение на бар Schloss с мрачен дизайн, предлагащ богат избор от тъмни спиртни напитки, шнапс и вина, както и леки закуски. По-близо до водата, Schloss Fuschl See Club носи духа на луксозен плажен клуб в австрийските Алпи, като кани гостите да прекарат спокойни дни и вечери, излежавайки се край езерото.

Asaya Spa разполага с вътрешен и външен инфинити басейн, три сауни, парна баня и осем стаи за процедури.

Реставрираният имот е част от Rosewood Hotels & Resorts, основан през 1979 г. в Далас, Тексас. Rosewood предлага луксозно настаняване в жилищен стил в 21 страни в Америка, Европа, Близкия изток и Азия. 33-те имота на компанията включват The Carlyle, A Rosewood Hotel в Ню Йорк, Rosewood Mansion на Turtle Creek в Далас, Hôtel de Crillon, A Rosewood Hotel в Париж и внушителния Rosewood Hong Kong, извисяващ се над пристанище Виктория.

Докато Rosewood Schloss Fuschl е чисто нов хотел, замъкът е възникнал преди Колумб да пристигне в Америка. Замъкът, първоначално ловна хижа за принц-архиепископите на Залцбург, датира от 1461 г. Дълго време част от Свещената Римска империя, районът става част от Австрия през 1803 г.