Новини

Засилен е трафикът към Гърция, вижте кои алтернативни пунктове да използвате

   
Засилен е трафикът към Гърция, вижте кои алтернативни пунктове да използвате

Трафикът е интензивен за леки автомобили на ГКПП „Маказа“ и на ГКПП „Кулата“ за всички видове превозни средства.

Във връзка със значително увеличения трафик през ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“ и големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от  Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) препоръчват използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска натовареност и позволяват по-бързо преминаване. Това посочват от ГДГП .

Информацията е актуална към 06:00 часа днес.

Пътуващите туристи към курорти в района на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров могат да преминат през ГКПП „Илинден“ като алтернатива на ГКПП „Кулата“. Туристи, пътуващи към курорти в района на Ксанти, Комотини и о. Тасос, могат да използват ГКПП „Златоград“ като алтернатива на ГКПП „Маказа“. За курорти в района на гр. Алексантропулис се препоръчва да се преминава през ГКПП „Капитан Петко войвода“.

През граничните пунктове  "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

На границата с Румъния на  ГКПП "Кардам'', ГКПП "Оряхово''  и ГКПП " Никопол" трафикът е интензивен  на изход за товарни автомобили.  Всеки петък от 16 до 22 часа румънските власти не пропускат товарни автомобили през ГКПП „Дуранкулак“ в двете посоки; в събота, неделя, предпразничен и празничен ден ограничението е от 6 до 22 часа.

Интензивен е трафикът на леки автомобили на ГКПП „Видин“, ГКПП „Русе“, ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“ и ГКПП „Дуранкулак“ в двете посоки.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба.

От 18.00ч. на  12.07.2024г.  фериботната платформа осъществяваща трафика  през ГКПП  Свищов-Зимнич,поради технически проблем, преустановява работа за неопределен период.

На границата с Република Сърбия на ГКПП "Калотина" трафикът е интензивен на вход за леки автомобили.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На границата с Република Турция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. От ГДГП препоръчват на пътуващите към Турция туристи да използват също ГКПП „Лесово“ и ГКПП „Малко Търново“, където трафикът е спокоен.