Новини

Измериха 11.9 градуса в наше село, хората затварят прозорците от студ

   
Измериха 11.9 градуса в наше село, хората затварят прозорците от студ

Оранжев код за опасно високи температури бе обявен за днес от синоптиците. Предупреждението е в сила за всички области в страната. Не е изключено да паднат и температурни рекорди за високи стойности.
В разрез с тази жега обаче в наше село бе измерена температура от 11.9 градуса тази сутрин, пише GlasNews. Става дума за разградското с. Ушинци.
Темепратурата е отчетена от станцията на Никодим Димитров във въпросното село. Информацията бе предадена от Meteo Bulgaria.
"На фона на жегата из страната с редица тропични минимални (когато температурата не пада под 20.0°) и дори екваториални на места (когато не пада под 25.0°), сега ще пишем за разградското село Ушинци, където рано тази сутрин температурата се понижи до едва 11.9°С. ", посочват от метеорологичната страница.
"По едно време затворих прозореца. Зимата при 11° все пак гори печка. Всеки ден е така, затова и нямам климатици'', споделя Николай.
Разбира се, в по-късните часове на деня температурата доближава нормалните стойнойсти от над 30 градуса като в другите региони.
Не забравяйте предупреждението и на метеоролозите и се пазете от слънцето днес.