Анализи

Йордан Цонев: ПП-ДБ се опитват да изнасилят конституцията

   
Йордан Цонев: ПП-ДБ се опитват да изнасилят конституцията

Пореден опит да изнасилят конституцията, слава Богу, че президентът ги върна в реалността. Това е оценката, която Йордан Цонев направи от името на ДПС за опита на ПП-ДБ да протакат връчването на втория мандат. Пред парламента депутатът напомни, че в момента тече конституционната процедура по съставяне на кабинет, а ПП-ДБ искали да правят законодателни промени и настояват да се приеме декларация, с която депутатите да се задължат да приемат определени закони.

Това е издевателство с Конституцията - да има предварителен ангажимент за приемане на закони, ядоса се Цонев. Той подчерта, че има 30 г. законодателен опит, а приемането на закон може да зависи само от една дума и дори запетайка. Предварително съгласие за приемане на закон противоречи на конституцията, настоя депутатът.

"Немощни опити да си назначат хората по регулаторите" , вижда ДПС в искането на ПП-ДБ . 

"Избиваше ни на смях, ама нервен. Пратени са в НС и трябва да имат елементарна политическа култура. Мнозинство се постига с разговори" , напомни Цонев .  Не става с лъжи, инсинуации и погазване на Конституцията. Демокрацията се крепи върху правила и процедури", заключиха от ДПС.