Новини

ПП-ДБ за втория мандат: Ще ни трябват 3 месеца. Ще поискаме широко мнозинство да подкрепи декларацията ни

   
ПП-ДБ за втория мандат: Ще ни трябват 3 месеца. Ще поискаме широко мнозинство да подкрепи декларацията ни

От ПП-ДБ дадоха изявления пред медиите след срещата с президента Румен Радев."Предложихме пред президента план, с който да опитаме да излезем от политическата криза, като премахнем системните предпоставки за нея", каза Божидар Божанов, цитиран от Dariknews.bg.

"Ако декларацията не бъде подкрепена - ще върнем мандата много бързо, а ако бъде подкрепена - трябва да видим дали има мнозинство. На декларации всеки иска да реформира прокуратура, служби и т. н, това би изисквало време това може би ще са около три месеца", каза още Божанов.

Той допълни, че ПП-ДБ ще търсят подкрепа от всички. "Ще поискаме широко мнозинство да подкрепи тази декларация, за да не остава някой отстрани. За подкрепа ще са нужни най-малко 160 гласа", каза той. Божанов каза, че приемането на тези закони е предварително условие за започване на разговори. Поради тази причина нямат кандидат за премиер. Божанов допълни, че е решение на президента дали е готов да изчака коалицията три месеца.

По думите му още днес декларацията ще бъде изпратена на народните представители.

Взехме решение, че ако мандатът бъде даден тази седмица - той ще бъде върнат неизпълнен" , каза Кирил Петков. По думите му са скептични, че има такова мнозинство. "Истинският тест е реалното гласуване, какъв е смисълът в момента да се предлагат министри и премиер, ако няма работещ антикорупционен орган, кой ще следи тези министри дали ще си вършат работата", допълни Петков.