Новини

Сачева: Няма смисъл да си губим времето, по-честно е да има нови избори

   
Сачева: Няма смисъл да си губим времето, по-честно е да има нови избори

ГЕРБ реагираха на предложението на "Продължаваме промяната - Демократична България" за 3-месечна отсрочка до връчването на втория мандат, така че да се приемат ключови антикорупционни законови промени. 

Партията на Бойко Борисов ще се отзове на поканата за разговори от страна на ПП-ДБ, но от ГЕРБ все така са категорични, че няма да подкрепят правителство, предложено с втория или третия мандат. 

Брифинг по темата в Народното събрание дадоха зам.-председателите на парламентарната група на ГЕРБ Деница Сачева и Теменужка Петкова. Сачева заяви, че е "меко казано странно" някой да управлява и реализира собствените си приоритети, при положение че има едва 39 депутати. 

"На нашата писмена покана в началото на този парламент не бе отговорено дори",припомни Сачева. 

Тя каза, че е скептична доколко може ПП-ДБ да диктуват със самочувствие дневния ред на парламента, след като загубиха над 300 000 гласа на последните избори. 

"Нашата позиция за подкрепа на втори и трети мандат остава категорична - няма да подкрепим такова правителство. Но въпреки това мислим, че трябва да има активен диалог и да се водят разговори", заяви Деница Сачева. 

ГЕРБ са готови да говорят с ПП-ДБ за приоритетните за двете формации теми. Теменужка Петкова обяви, че "под маската на борба с корупцията ПП-ДБ вършат точно обратното" и ги призова да изсветлят сделката си с Gemcorp. 

Деница Сачева обобщи, че ГЕРБ са на мнение, че не бива да се губят 3 месеца, а трябва директно да се отиде на предсрочни парламентарни избори. 

"Надяваме се в следващия парламент всички тези приоритети, които непрекъснато представяме пред обществото, да станат и реални политически резултати", добави тя.