Новини

Преди да връчи мандата, Румен Радев чака да види има ли мнозинство в НС за него

   
Преди да връчи мандата, Румен Радев чака да види има ли мнозинство в НС за него

Президентът Румен Радев очаква тези дни да стане ясно ще има ли мнозинство в парламента и подкрепа за втория мандат.

Днес държавният глава посети авиобаза "Враждебна", където участва в отбелязването на 20-годишнината от приемането в състава на Военновъздушните сили на България на учебно-тренировъчните самолети PC-9M и транспортен самолет PC-12/45.

Според Радев реакциите на останалите парламентарно представени партии ще бъдат ясен знак за това дали ще има подкрепа в парламента за кабинет с мандатоносител ПП-ДБ. 

Президентът обясни, че ще се съобрази с програмата на българския парламент. "Винаги съм се водил от Конституцията, така ще постъпя и сега", каза той, но не каза в кой днес ще връчи на ПП-ДБ втория мандат за съставяне на правителство

Вчера "Продължаваме промяната - Демократична България" се срещнаха с държавния глава, за да обсъдят идеите си за възможен изход от политическата криза и това кога може да бъде връчен втория мандат.

ПП-ДБ предложиха на Румен Радев да забави връчването на втория мандат с около три месеца, докато в парламента бъдат приети специална декларация и списък с антикорупционни закони.