Новини

Теменужка Петкова: По всичко личи, че отиваме на избори - да видим какво ще предложат от ПП-ДБ

   
Теменужка Петкова: По всичко личи, че отиваме на избори - да видим какво ще предложат от ПП-ДБ

"Ще се отзовем на поканата за среща с ПП-ДБ, защото считаме, че проблемите, които стоят пред нас са важни. Ние сме работили вече с тях по част от тях. Ще отидем и ще възложим нашите интереси и виждания".

Това каза в ефира на БНТ Теменужка Петкова от ГЕРБ.

"Днес на срещата ще разберем конкретно какви са техните идеи. Повечето от партиите казаха, че техните методи са повече от странни и не искат да разговарят. Подходът на колегите от ПП-ДБ наистина е странен и за нас", допълни тя.

"Колегите имат сериозен недостатък и това е самозвантство по темата за корупцията, те не са единствените, които се борят срещу нея. Всичко, което постигнахме по реформата за службите, е плод на обща работа.

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС гледат на срещата с парламентарната група на ПП-ДБ като полагане на основи за разговор и действия за съставяне на правителство в следващ парламент.

"По всичко личи, че отиваме на избори, смятам, че това е най-честният изход от ситуацията", каза Петкова.

"Ясно заявихме, че няма да подкрепим правителство във втория и третия мандат и това няма как да го променим. Това не е политически инат, това е политическата логика. Веднъж направихме един такъв жест към ПП-ДБ и не смятам, че те го оцениха като такъв", заяви тя.

"Подходихме сериозно и отговорно, представихме кабинет, един много добър министър-председател в лицето на Росен Желязков и какво се случи, нещата не се получиха. Нямахме подкрепа. Да видим какво ще предложат и пак ще говорим", уточни Петкова.

По отношение на кризата в ДПС, Петкова заяви, че това не е тяхна работа.

"Смятам, че ДПС има достатъчно възможности да излезе от тази ситуация, но ние не се бъркаме в другите партии", заяви тя.