Новини

Водач на трамвай предизвиква катастрофа на оживено кръстовище в София

   
Водач на трамвай предизвиква катастрофа на оживено кръстовище в София

Катастрофа с участие на трамвай се случи на оживено кръстовище в София, след като ватман премина на червено и удари спрели на светофара автомобили. Събитието беше документирано и публикувано в социалните мрежи, конкретно в групата „Забелязано в София” във Facebook. На видеокадрите се вижда как трамваят се движи с висока скорост и причинява сериозен сблъсък с няколко автомобила. При инцидента има и пострадали хора.

Според свидетели, това не е първото нарушение на този ватман. В социалните мрежи се разпространяват разкази, според които същият водач няколко дни е преминавал на червено и удрял коли. Тази информация предизвиква силни реакции и възмущение сред гражданите.

Николай Коритаров, началник на Трамвайно депо „Искър”, коментира инцидента в предаването „Здравей, България” по NOVA. Според него ватманът, управлявал мотрисата, няма регистрирани подобни предишни прояви. „За пътнотранспортното произшествие във вторник е негова вината, защото е преминал на забранителен сигнал. Удря два автомобила”, обясни Коритаров.

По думите на Коритаров, ватманът е с двугодишен стаж, висшист и не е конфликтна личност. „През този период не са регистрирани някакви сериозни нарушения от негова страна. Разбира се добре с колегите”, подчерта той.

Кръстовището, на което се е случил инцидентът, е известно с конфликтни ситуации. „Има паркирани автомобили на тревните площи. Светофарът, който е трябвало да проследи водачът на трамвая, се вижда в последния момент, защото е закрит от близкия склад”, добави Коритаров.