Спорт

Лудогорец се изправя срещу Динамо (Батуми) в подножието на Шампионската лига

   
Лудогорец се изправя срещу Динамо (Батуми) в подножието на Шампионската лига

Лудогорец се изправя срещу Динамо (Батуми) днес в среща-реванш от първия квалификационен кръг на Шампионската лига, предаде sportal.bg. Двубоят в Грузия стартира в 20:00 часа българско време, а главен съдия ще бъде Дарио Бел от Хърватия.

“Орлите” излизат като фаворити в днешната среща и ако не допускат сериозни грешки, ще продължат напред. Родният тим спечели първия мач в Разград с 3:1 и сега комфортно излиза в реванша.

Оттук-нататък за Лудогорец обаче ще става само по-тежко и натоварено, тъй като стартира и българската efbet Лига. След двубоя днес на разградчани им предстои сблъсък с ЦСКА - София още в първия кръг на новия шампионат, така че със сигурност “зелените” ще мислят и за тази среща.

Добрата новина е, че в лагера на тима от Разград се завърна Квадво Дуа. Нападателят, който игра за Швейцария на Евро 2024 и дори вкара попадение, се присъедини към съотборниците си в събота и сега се очаква да е на линия за днешната среща. Въпреки това обаче той може да бъде продаден скоро, тъй като името му се свързва с доста европейски отбори.

"Разбира се реваншът крие рискове. Всеки мач е труден. Ние завоювахме един резултат от 3:1, който за първи мач е добър, но тук става въпрос, че ние ще играем срещу един добър отбор и трябва да бъдем на 100% мотивирани. Те ще направят всичко възможно, за да пречупят нас и може би ще искат ранен гол да постигнат", заяви Георги Дерменджиев преди заминаването на отбора за Грузия вчера.

ДИНАМО - ЛУДОГОРЕЦ (1:3)

Вероятни състави:

ДИНАМО: Силва, Мали, Кобахидзе, Кхарабадзе, Вандерсон, Сантос, Виктор, Мамучашвили, Гомис, Гудушаири, Блеса

ЛУДОГОРЕЦ: Падт, Фон Витри, Вердон, Алмейда, Недялков, Чочев, Нареси, Неделев, Текпетей, Рик, Крус