Икономика

Министър Коритарова: Засега няма правно основание за премахване на Подпорната стена на Алепу

   
Министър Коритарова: Засега няма правно основание за премахване на Подпорната стена на Алепу

На този етап няма правно основание за премахване на изграденото съоръжение на плажа "Алепу", изчаква се окончателното решение на съда. Това съобщи служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова по време на изслушване в парламента за т.нар. "Подпорна стена". Делото в Административен съд Бургас е насрочено за 24 юли.

От думите на министър Коритарова стана ясно, че ако бъде постановено разрушаването на обекта, не е възможно да се премахне само частта от бъдещия хотелски комплекс и да остане подпорната стена в качеството ѝ на укрепително съдържание. По думите на Коритарова на 5 юли МРРБ е изпратило писмо до Административен съд - Бургас за получаване на безспорни доказателства дали разрешението за ползване на началника на ДНСК за въвеждане в експлоатация на строеж к.к. "Алепу - Бриз вилидж", етап първи - укрепване на свлачище, е обжалвано по съдебен ред и дали съдебното производство е висящо, за да знаят от МРРБ дали могат да предприемат необходимите законови действия.

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството подчерта отново факта, че след направените огледи през 2015-2016 г. става известно, че свлачището се разраства, има пукнатини и става опасно.

Депутатите от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ Младен Шишков и Димитър Найденов взаимно се обвиниха в предизборна употреба на темата, а депутатът от "Възраждане" Коста Стоянов предупреди, че има опасност от повторение на казуса в района на Алепу.