Новини Свят

Румънска евродепутатка с намордник гони демоните в ЕП, Мецола я изгони

   
Румънска евродепутатка с намордник гони демоните в ЕП, Мецола я изгони

По време на днешното пленарно заседание на Европейския парламент евродепутатът Диана Шошоака започна да крещи от мястото си, че ще "гони демоните от ЕП", размахвайки православна икона и черни торби за боклук. Когато квесторите направиха опит да я усмирят, тя демонстративно си сложи кучешки намордник.

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола нареди на квесторите да изведат Шошоака от залата насила, след като тя за трети път започна да крещи по изказващите се от трибуната.

Диана Шошоака вдигна във въздуха православна икона на Дева Мария и Исуус Христос с вик: "На Бога се уповаваме!". С нея размаха и черни торби за боклук. Роберта Мецола, видимо раздразнена от разиграващата се абсурдна сценка, помоли квесторите да се намесят.

Щом приближиха към крайнодясната евродепутатка, тя си сложи кучешки намордник, крещейки как имала право да говори каквото си иска, защото за нея били гласували румънците. 

"Не пипайте Румъния, вие убивате хора в Румъния! Имам правото да говоря",крещеше румънската евродепутатка. Тя размаха черните чували и обяви, че в тях щели да се сложат телата на убитите. Така и не става ясно за какво точно говори Шошоака. 

Накрая тя все пак бе успешно изведена от залата. 

 

 

Ексцентричната Диана Шошоака е лидер на крайнодясната партия "S.O.S. Румъния". Това е първият ѝ мандат като евродепутат.

До момента тя бе член на горната камара на парламента в Румъния. Диана Шошоака набра популярност с антиваксърски послания и демонстративно деструктивно поведение в Букурещ, подобно на днешната изцепка, отбелязва Malta Today.