Новини

Служители на Ел Би Булгарикум занесоха мляко и айрян на огнеборци и доброволци срещу пожарите

   
Служители на Ел Би Булгарикум занесоха мляко и айрян на огнеборци и доброволци срещу пожарите

Служители на млекопреработвателната компания "Ел Би Булгарикум“ раздадоха мляко и айрян на жителите, доброволците, огнеборците, които се борят на първа линия с огненото бедствие в ямболското село Воден. Стихията там унищожи къщи, животни и земеделски площи, десетки останаха без дом. Стотици доброволци и десетки екипи на пожарната се опитват да овладеят стихията в тежки метеорологични условия. Представителите на “ Ел Би Булгарикум“ раздадоха в селото и околностите му 500 кисели млека и 500 айряна.

Инициативата е на изпълнителния директор на “ Ел Би Булгарикум“ Живко Живков и служителите на компанията и е организирана изцяло с лични средства на екипа. Тя е с подкрепата на министъра на икономиката и индустрията д-р Петко Николов и министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

"В района има много земеделски производители и фермери, наши партньори. Обадих се на много от тях, за да заявя своята съпричастност в този тежък момент“, коментира изпълнителният директор на дружеството Живко Живков. Той благодари на доброволците и огнеборците за смелостта и помощта им.