Спорт

Майката на Мбапе не се спира: Звездата ще съди ПСЖ за още 100 милиона

   
Майката на Мбапе не се спира: Звездата ще съди ПСЖ за още 100 милиона

Суперзвездата на Реал Мадрид Килиан Мбапе е готов да съди бившия си клуб Пари Сен Жермен, ако от френския гигант откажат да му платят дължима сума. Това обяви майката на играча Файза Ламари.

Според информациите столичани дължат 100 милиона евро на нападателя заради неполучени заплати и бонуси.

25-годишният французин напусна ПСЖ, след като договорът му изтече през юни, и се присъедини към Реал Мадрид като свободен агент с 5-годишен договор. На въпроса дали Мбапе е готов да заведе дело срещу ПСЖ, Ламари заяви пред френското издание "Le Parisien": "Ако нямаме друг избор, да, разбира се."

"Нека да спрем да говорим за това какво е казал или не е казал Килиан, направил това или ненаправил онова..Всъщност никой не може да каже какво се е случило, нито аз, нито представителите на ПСЖ, защото в продължение на две години Килиан и президентът на клуба Насер Ал-Хелайфи винаги са се срещали насаме, освен веднъж. И всичко това не е попречило на Килиан да играе, откакто през февруари беше направено съобщението за напускането му", каза още майката на французина.

Източници на ESPN съобщиха, че ПСЖ няма да плати на Мбапе дължимото в опит да възстанови парите за напускането му. Ламари обаче сравни ситуацията с клуба като развод:

"Понякога, когато две страни се разделят, трябва да се реши кой ще получи телевизора, кой ще получи мебелите или колата...Ето къде се намираме ние. Надявам се, че тази ситуация няма да опетни всичко, през което сме преминали и че няма да оставим нещата така. Както в една двойка, още веднъж повтарям, не всичко винаги е розово, има възходи и падения. Но след шест месеца нещата ще бъдат по-добри."

Мбапе, който беше представен в Мадрид тази седмица, беше близо до това да се присъедини към "кралския клуб" още преди две години, но късно размисли и подписа нов договор с ПСЖ до юни 2024 г. - решение, за което не съжалява. Той завърши престоя си при парижани, като най-добрият голмайстор на клуба за всички времена с 255 гола и спечели 6 титли в седемте си сезона в Лига 1.