Новини

Агенция ПИК с нов собственик

   
Агенция ПИК с нов собственик

Групата поддържа над 20 сайта у нас и в чужбина и е с гръцко участие. 

Агенция ПИК е с нов собственик от днес. Издателят Недялко Недялков продаде на медийната група "Селевкиди", управлявана от Светослав Кантарджиев. Групата поддържа над 20 сайта у нас и в чужбина и е с гръцко участие. 

"Имах няколко добри оферти за собствеността на ПИК, един от най-четените сайтове у нас. Главният мотив да предпочета Светослав Кантарджиев за продължител на проекта, който създадох, е фактът, че той е човек с дългогодишен опит в медиите.

Нещо повече - с него сме рамо до рамо от над 15 години. Вижданията ни за това как се прави журналистика до голяма степен съвпадат. В идейно отношение също по-скоро сме съмишленици.

За мен ПИК никога не е бил финансов проект. Медията е кауза и платформа на свободната журналистика. Ето защо никога не съм бил съгласен и категорично съм отказвал да продам сайта на финансов инвеститор, който да го ползва за лични цели, в т. ч. и политически. Против съм бил и да го дам на медийна групировка, която не изповядва моите ценности и тези на екипа, с който заедно правим ПИК толкова успешен и харесван от читателите.

От друга страна Светльо Кантарджиев е доказал, че умее да развива независими проекти и няма навика да се меси в редакционната политика на медиите, които присъединява към групата си. Пример за това е сайтът "Свободно слово", който той придоби преди няколко години.

От основаването си до ден днешен тази медия продължава да е изразител на консервативни и родолюбиви идеи - такъв, какъвто някогашните му създатели го бяха замислили. Ето защо често и мои текстове стават част от съдържанието му.

Накрая, но не на последно място, той пое ангажимент, че и занапред ПИК ще принадлежи не на своя собственик, а на журналистическия и творчески екип. Той не просто се съгласи, но и гарантира, че ще предостави още по-голяма свобода на колегите да работят така, че медията да е лидер и единица мярка за свободна журналистика", обяви Недялко Недялков.