Шоу

Предсказанията на семейство Симпсън за 2024 започнаха да се сбъдват

   
Предсказанията на семейство Симпсън за 2024 започнаха да се сбъдват

В продължение на 35 сезона и над 750 епизода сериалът „Семейство Симпсън“ на Fox, който служи за основа на съвременната комедия, има много моменти, които се проявяват в реалния живот.

В епизода, озаглавен „Барт в бъдещето“, който излиза през 2000 г., Лиза Симпсън  става първата жена президент на САЩ. Тя е облечена в костюм, поразително подобен на този, който първата жена вицепрезидент на Америка Камала Харис носи на встъпването в длъжност през 2021 г., включително до аксесоарите ѝ.

Може би най-зловещата част от епизода е, че Лиза наследява Доналд Тръмп на президентския пост 16 години преди той да бъде действително избран - докато в реалния живот Харис ще се изправи срещу бившия президент, ако спечели номинацията на демократите.

Ал Джин, един от най-известните сценаристи на „Семейство Симпсън“, коментира приликата в социалните мрежи.

„Гордея се, че съм част от „предсказанието“ @TheSimpsons“, написа той в X.

Няколко други потребители на социалните мрежи през уикенда обърнаха внимание на последния паралел, като един човек написа: „Пророчеството на „Семейство Симпсън“ се превърна в една от най-трайните загадки на нашето време“.

Прочетете още за други известни предсказания на  „Семейство Симпсън“:
 
Певицата се появи като гост в „Семейство Симпсън“ през 2012 г. Анимирана Гага е показана да свири на концерт за Спрингфийлд, в който лети във въздуха с блестящ тоалет - подобно на това, което направи по време на изпълнението си на полувремето на Супербоул през 2017 г.

Смарт часовници

Много преди да можете да сложите смарт часовника на Apple на китката си, в „Семейство Симпсън“ имаше нещо подобно в епизод от 1995 г.

Инцидент с подводница през 2023 г.
 
През 2023 г. тъжна новина шокира света в социалните мрежи. Подводница, принадлежаща на американската компания OceanGate, която е специализирана в океански експедиции, се взриви. На борда се намират петима души, които изследват останките на „Титаник“.

Това порази някои фенове на „Семейство Симпсън“, които си спомниха за епизода „Двамата правят бащи“ от 2006 г. Хоумър Симпсън тръгва да изследва останките на подводница, която поразително прилича на „Титаник“. На връщане плавателният съд на Хоумър обърква посоката си и се заклещва под подводна структура.

Всъщност друг епизод, излязъл през 1998 г., Un Homer à la mer (Хоумър в морето) , също показва Хоумър, хванат в капан в подводница. И така, дали това е просто съвпадение, или истинско предсказание?

Надяваме се, че това са само съвпадения, понеже част от предсказанията на „Семейство Симпсън“ включват военен конфликт между САЩ и Китай, както и нашествие на зомбита, заразени от бургери.