Спорт

3 дни до Олимпийските игри в Париж: Как протича подготовката за събитието

   
3 дни до Олимпийските игри в Париж: Как протича подготовката за събитието

Остават само 4 дни до грандиозното откриване на Олимпиадата в Париж. Френските сили за сигурност започнаха поетапното затваряне на центъра на Париж в подготовката си за изключително сложната церемония по откриването на Олимпийските игри, която ще се проведе на 26 юли край Сена.

"Готови сме за Олимпийските игри и ще бъде готови през цялото им провеждане". Това обяви френският президент Емануел Макрон, който днес посети Олимпийското село в Париж.

Държавният глава откри полицейски участък и пожарна в градчето, което се намира в предградието Сен Дени, предаде Франс прес.

Той похвали присъстващите на събитието полицаи и пожарникари за саможертвата, която правят, и допълни, че заради тази саможертва всички могат да се гордеят с Франция.

В уникалната откриваща церемония между 6 и 7 хиляди спортисти ще вземат участие в парад, който ще се проведе на стотици лодки по Сена.

Очаква се около половин милион души да наблюдават събитието на живо край бреговете на реката. За церемонията ще бъдат ангажирани около 45 000 служители на реда, а в региона са инсталирани десетки хиляди метални турникети.

Участниците на Олимпийските игри в Париж ще имат възможност да се състезават в някои от най-емблематичните забележителности на френската столица. Освен легендарни спортни съоръжения като "Стад дьо Франс" и "Ролан Гарос", организаторите са предвидили част от спортовете да се проведат в сградите-символи на Париж.

 


Анкета

Как се спасявате от жегата?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14