Шоу

Дъждовен четвъртък: Жълт и оранжев код за интензивни валежи

   
Дъждовен четвъртък: Жълт и оранжев код за интензивни валежи

Жълт и оранжев код за интензивни валежи за днес, 25 юли, обявиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

За областите Русе, Силистра, Търговище и Шумен е обявен оранжев код за опасно време.

Единствено областите Кюстендил, Перник, Видин, Враца, Монтана и София област ще са без обявен код през следващото денонощие. За останалите области в страната е обявен жълт код.

През деня в западните райони ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, с него ще прониква хладен въздух и температурите ще започнат да се понижават – максималните ще са предимно между 27° и 32°, по-ниски - около 25° в Североизточна България, в София - около 27°.
Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни, на места интензивни валежи от дъжд и гръмотевици. Ще има условия за градушки. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 27°-30°. Температурата на морската вода е 28°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Ще има условия за градушки. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра - около 15°.