Новини

Бившата полицайка, помогнала на Георги Семерджиев да се укрие, отива на съд

   
Бившата полицайка, помогнала на Георги Семерджиев да се укрие, отива на съд

Софийска районна прокуратура предаде на съд бившата полицайка Симона Радева за укривателството на Георги Семерджиев, предизвикал катастрофата на столичния бул. "Черни връх" преди 2 г., при която загинаха две млади жени. 

Радева е осигурила метална стълба, по която Семерджиев се качил в жилището си, за да се скрие от органите на реда. А разследването е показало съпричастността на бившата полицайка към деянието. Разпитани са 18 свидетели, назначени са експертизи и са приложени веществени доказателства.

Ако бъде призната за виновна, Радева може да получи от две до осем години затвор. 

През пролетта Софийският апелативен съд потвърди 20-годишната присъда затвор за Георги Семерджиев, подсъдим по пет обвинения, основната от които е за причиняване на смърт по непредпазливост на двете жени.

37-годишният бивш футболист се удари челно в такси на 5 юли 2022 г., след което аудито му се разполови и уби на място Христина Дилева и Хариет Стефанович. Разследването установи, че Семерджиев е минал на червен светофар с висока скорост, с наркотици в кръвта. Освен това книжката му е била отнета и в деня на фаталния инцидент се е движил с фалшив документ за управление.

След катастрофата той избяга от местопроизшествието и се скри.

Разследването установи още един факт - Георги е бил спиран за нарушения, но не и наказван. Разбра се също, че е имал връзка със Симона Радева. 

След инцидента МВР образува дисциплинарно производство срещу Симона и тя бе отстранена от работа.