Новини

Президентът за случая край Елин Пелин: Очаквам бързо разследване и изясняване на случая

   
Президентът за случая край Елин Пелин: Очаквам бързо разследване и изясняване на случая

Очаквам бързо разследване и изясняване на случая. Това заяви президентът Румен Радев в Париж, където е за откриването на Олимпийските игри във връзка с експлозиите в склад  край Елин Пелин.

Той изказа съболезнования на семейството на загиналия доц. Шишков.
"Винаги при боравене с опасни материали трябва да се спазват мерките за безопасност. Призовавам всички в България, които по някакъв начин имат досег с опасни материали, да спазват всички необходими правила, наредби и мерки за безопасност", каза държавният глава.

На въпрос кой според него трябва да поеме отговорността за инцидента Радев отговори, че към момента не може да отговори.

"Нека да изчакаме резултатите от разследването. Това ще отнеме време, но при всички положения, винаги там където има опасни материали трябва да се спазват всички правила и процедура, както и засилен контрол", категоричен е президентът.

Във връзка със сезирания от него Конституционен съд заради избора на Народното събрание на изпълняващ правомощията председател на Сметната палата, той заяви:

"Аз сезирах Конституционният съд с ясно аргументирани мотиви и очаквам решението му да допринасят за независима съдебна система, за ефективно правосъдие и справедливост, очаквам те да допринасят ефективно управление на държавата".

Той коментира и връчването на третия мандат:

"Аз се надявам всички партии да използват време да преосмислят позициите си, ако не успеят, ясно е, че отиваме на избори".

 


Анкета

Как се спасявате от жегата?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14