Новини

Уважаван преподавател е загиналият при взривовете в Елин Пелин

   

  Darik

Доцент Петър Шишков, уважаван преподавател в Минно-геоложкия университет, е загиналият мъж в ужасната експлозия край гара Елин Пелин.
Тъжната вест съобщиха от университета на официалната си Фейсбук страница.

"Напусна ни доц. д-р Петър Шишков – изключително отдаден и обичан колега и преподавател. Академичната общност на Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ отдава почит и уважение към значимото дело и паметта на доц. д-р Петър Шишков. Доц. Шишков е световно признат учен и консултант, участвал в редица научно-изследователски екипи в областта на взривната техника и технологиите. Натрупва професионален опит и развива умения като пиротехник, взривник, ръководител взривни работи и проектант на взривни работи. Работи по изследвания и разработка на нови експлозиви за работа в ограничени пространства и при утежнени условия, както и към проектиране на специални взривни работи", пишат от учебното заведение.

Поклон пред паметта му!

Лекарите от "Пирогов" се борят за живота на дъщеря му - 20-годишната млада жена.

"Тя е в тежко състояние", каза на брифинг пред журналисти заместник-изпълнителният директор на болницата проф. Николай Габровски.

От там съобщиха, че големият проблем при младата жена е навлизането на газове към белите дробове, което води до интоксикация на организма.

От "Пирогов" съобщиха и, че спешно се търсят кръводарители за Кристина Петрова Шишкова, като кръвната група няма значение.