Шоу

Българка, облечена от българка, на финала на Мис Лондон

   
Българка, облечена от българка, на финала на Мис Лондон

Пътят невинаги е лесен, но съм горда с това, което постигнах, написа в социалните мрежи Никол Григорова. Така 27-годишната българка съобщи на приятелите и почитателите си, че е достигнала до финала на “Мис Лондон”. Конкурсът е едно от най-големите състезания за красота в Обединеното кралство и победителката от него директно се класира за надпреварата “Мис Великобритания”.

Никол решава да се включи в него през януари. Близо два месеца преминава през различни етапи от състезанието и интервюта, за да попадне сред 33-те финалистки от над 500 кандидатствали момичета. “Макар това да е конкурс за красота, специално в този формат не те оценяват само по външния вид. Доста голямо значение има и какъв човек си, какво правиш за града, как се социализираш в мултинационалната среда на британската столица и с какво допринасяш за нея”, разказва Григорова.

Тя пристига в Лондон преди 10 години като туристка, но гледането на един от прекрасните английски мюзикъли я убеждава, че трябва да преследва докрай детската си мечта да стане актриса. Затова се връща на Острова след няколко месеца, за да учи актьорско майсторство. След като завършва следването си, остава в британската столица. Пробва се в театъра, киното, а сега и в състезание за красота.

“Първите кръгове от конкурса бяха основно да представя коя съм и какво правя в Лондон. Споделих още в самото начало, когато се запознах с регионалната му директорка, че не съм англичанка, а българка. Обаче живея вече от 10 г. в Англия и чувствам, че тя се превърна в част от мен.

Чувствам я като мой дом, също както и България”, споделя Никол.

Освен че е актриса, модел и водеща в онлайн телевизии, тя е посланик на каузата на Британската фондация за борба с рака. Избира да помага на организацията, след като лично вижда колко опустошителни са последиците от коварната болест за нейни близки хора. Говори свободно три езика и обожава да опознава различни култури. В свободното си време води курсове по танци.

Явява се на “Мис Лондон” с рокля, изработена също от българка, която живее в Англия - моделиерката Цвети Коцева. Когато разбира, че е допусната до финала, първата ѝ мисъл е, че иска да бъде облечена от роден дизайнер. Даже пътува до България, за да избере подходяща рокля. Но не успява да си хареса в София и следват дълги обиколки по лондонски бутици и разговори със сънародници на Острова дали някой не може да помогне. Така стига до Цвети, с която измислят модел, който най-добре да подхожда на нейния стил.

Още като дете Никол мечтае за този момент. Даже участва в “Мини Мис София” и си спомня, че много се забавлявала тогава.

“Исках да продължа да се записвам в този тип формати, защото те просто ми доставят супер голямо удоволствие, но дълго не чувствах, че му е дошло времето да го направя. Мислех, че когато се бориш за някаква титла, трябва да имаш и нещо, което да дадеш. И когато бях по-малка, не се чувствах готова - че имам мъдростта, житейския опит и това, което аз мога да дам на хората по някакъв начин и да ги мотивирам”, споделя 27-годишната красавица.

По тази причина се насочва към актьорската професия, за която също мечтае от детските си години. “Актьорството сякаш винаги ми е било по-интересно, а и модата никога не дойде на пътя ми по този начин, по който то го направи. Като става дума за възможности, мисля, че получавам повече кастинги като актриса, отколкото като модел”, обяснява г-ца Григорова.

Макар все още да не е достигала до главна роля, вече е имала шанс да се докосне до големи имена в киното, и то не само в английското. “Последните няколко години работех с много интересни и талантливи хора. Последно срещнах Идрис Елба - английски актьор, който играе във филма “Лутър” на “Нетфликс”. И беше много интересно да работя с него и да го наблюдавам. Ние снимахме през нощта и всеки път, когато бяхме готови да започнем със снимките, той просто си сваляше якето и вече беше в роля. Процесът беше много приятен, изглеждаше като много нормален човек. Също така преди съм работила с големи актьори от Боливуд, когато снимах за боливудска продукция”, разкрива Никол.

Една от последната ѝ роли е на хакер от Източна Европа, който живее в Лондон. Сега се надява, че “Мис Лондон” ще отвори за нея нови врати. “Очаквам този конкурс коренно да промени моя живот тук, в Англия. Предполагам, че бих получила много повече възможности да се изявя като модел. Да получа повече възможности от английски продукции в Мумбай. Да се изявявам като актриса. Да представям българската общност тук, в Англия. Да вървя напред, да следвам нови предизвикателства и да се надграждам като жена”, споделя българката, която се нареди сред най-красивите жени на Лондон.

Тайната за перфектната фигура е 10 000 крачки на ден

Никол Григорова е висока 163 сантиметра и тежи 53 килограма. Шегува се, че е малко ниска, за да има перфектни мерки на модел, но компенсира с високи токчета и широка усмивка.

"Старая се да водя здравословен начин на живот. Не обичам думата "диета", но гледам какво ям. Позволявам си неща, които харесвам, но в умерени количества. Например хапвам парченце черен шоколад на ден, но избягвам сладолед дори в жегите. Пия много вода, поне по 3 литра на ден. Стремя се да тренирам редовно, но ако нямам възможност, задължително изминавам поне 10 000 крачки дневно. Ходенето много ми помага да поддържам форма", разкрива Никол.