Новини

Четири станаха жертвите на взривовете в Елин Пелин, намериха две силно обгорели тела

   
Четири станаха жертвите на взривовете в Елин Пелин, намериха две силно обгорели тела

Две силно обгорели тела са намерени в складовете за фойерверки, които се взривикаха в Елин Пелин. Така загиналите при инцидента вече са четирима. 

Шестима души са били в складовете, когато взривовете започват - момче, което успява да се спаси, охранителят, който също оцелява, доц. Петър Шишков, 20-годишната му дъщеря Кристин Шишкова, 20-годишният син на собственика на складовете и 60-годишен мъж.

В четвъртък вечер почина 48-годишният доц. д-р Петър Шишков, преподавал в Минно-геоложкия университет и световно признат учен и консултант. В събота почина 20-годишната му дъщеря Кристин Шишкова. 

Малко след 10.30 часа, под ръководството на Окръжна прокуратура – София – следователи от Национална следствена служба и Окръжната следствена служба, екипи на пожарната и специализирани части на МВР, започнаха оглед на складовете край Елин Пелин, в които в четвъртък привечер възникнаха неконтролируеми експлозии на пиротехнически изделия и последва пожар.

На местопроизшествието са открити две силно обгорели тела, за които се предполага, че са на двамата мъже, за които се знаеше, че са били в складовете при възникването на инцидента. Предстои извършването на действия по разпознаването им, съобщиха от Прокуратурата.

Огледът на местопроизшествието ще продължи през целия ден, като се очаква прокуратурата, следствието и МВР да дадат още подробности по-късно днес.