Шоу

Създателите на известната Hello Kitty разкриха, че тя всъщност не е котка

   
Създателите на известната Hello Kitty разкриха, че тя всъщност не е котка

Хората едва сега разбират, че Hello Kitty не е истинска котка, и са шокирани от това, което всъщност е героинята, особено популярна в интернет през последните десетилетия.

Видеоклипът, потвърждаващ, че Hello Kitty не е котка, завладя X, тъй като хората бяха шокирани да чуят истинския произход. Но някои не бяха особено доволни от новината и отказаха да повярват на обясненията.
В интервю за предаването Today, клип показа Джил Кук, директор на отдела за развитие на бизнеса на дребно в компанията Sanrio, която потвърди, че Hello Kitty не е котка, а малко момиченце. Феновете не останаха доволни от това разкритие.

Тя каза: "Hello Kitty не е котка, тя всъщност е малко момиченце. Родена и израснала в предградията на Лондон, тя има майка и баща и сестра близначка Мими, която е и най-добрата ѝ приятелка. Тя обича да пече сладкиши и да се сприятелява с нови хора."

Изпълнителният директор разкри още, че Hello Kitty е висока не повече от няколко ябълки. "Тя тежи три ябълки и е висока пет ябълки," каза тя.

Но членовете на обществеността не са толкова впечатлени от това разкритие. Един потребител написа в X: "Да, не. Как това не е котка?"; друг добави: "Значи вместо котка това е някакъв мутирал хибрид, който не тежи нищо?"; трети написа: "Значи не е котка, но има мустаци и уши като на котка?".

Коментарите ѝ последваха неотдавнашното участие на създателя на Hello Kitty Юко Шимизу в предаването "История на свидетелите" по BBC, където каза: "Когато тя беше създадена за първи път, беше отпечатана върху малка чантичка - малка чантичка, пусната в продажба заедно с шест други различни герои. Тъй като обаче Hello Kitty далеч надминала по продажби останалите, компанията решила да се съсредоточи върху по-нататъшното ѝ развитие и именно тогава на героинята било дадено име."