Новини

Пеевски: Мистър Кеш разцепи ДПС, той е шефът и командва всички

   
Пеевски: Мистър Кеш разцепи ДПС, той е шефът и командва всички

Мистър Кеш разцепи ДПС. Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. Под "мистър Кеш" депутатът назовава президента Румен Радев.

Според Пеевски "има ДПС на мистър Кеш, защото другите са пионки“ и „има ДПС на Пеевски“. „Друго ДПС няма. Другите са служители на Радев“, каза той и подчерта: "Президентът е шефът и командва всички".

Делян Пеевски коментира и думите на Христо Иванов в интервю за „Студио България“ на Свободна Европа, че „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) трябва да работи с почетния лидер на ДПС Ахмед Доган за отстраняването на Пеевски".

„Да се сетим какво правеше Христо Иванов преди 4 години. Просто смятам, че е намерил един компактен скут на Росенец да си пие мазно турско кафе. Той обича да минава по скутовете“, каза Пеевски. „Преди 4 години това е било бутафория, както се видя. Той е родствено обвързан с Ахмед Доган, всичко си дойде на местата.

Пеевски съобщи, че вчера държавният глава се е опитал „през пионките си от ПП-ДБ“ да организира сваляне на председателя на парламента Рая Назарян.

„Мистър Кеш иска да се сложи удобен премиер по Конституция за него, но най-важното е Копринков и Узунов да получат МВР, защото първо трябва да осигурят на ПП-ДБ нова ала-бала през нов министър на електронното управление и нов вътрешен министър, и също така тайната малка партийка на мистър Кеш – ще я видите, трябва да влезе в парламента да подготви удобно къде да седне като му свърши мандатът, защото той няма куража да излезе сега“, продължи Делян Пеевски.