Новини

Синя България иска оставката на министъра на културата заради ордена на Георги Йорданов

   
Синя България иска оставката на министъра на културата заради ордена на Георги Йорданов

Политически съюз Синя България настоява за незабавна оставка на министъра на културата от служебния кабинет Найден Тодоров.

Служебният министър председател Главчев незабано да поиска оставката на Тодоров, заради предложението му да бъде награден с орден “Стара Планина” последния жив член на Политбюро на БКП Георги Йорданов.

Комунистическият режим, ръководен от политбюро на БКП е обявен със закон от българското народно събрание за престъпен. По тази причина предложението на служебният минстър е не само морално престъпление към паметта на България и бъдещите поколения, но и фактическо нарушаване на законодателството на демократична България.

Управлението на Политбюро и комунистическия режим нанесе дълбоки щети на българското общество, от чиито последствия продължават да страдат и днешните поколения. Предложението на министър Найденов е позор за всяка демократична власт и грозна демонстрация на зависимостите на част от днешните управляващи от комунистическата номенклатура, заявяват още от Синя България.