Новини

ИТН и БСП намериха допирни точки

   
ИТН и БСП намериха допирни точки

От "Има такъв народ" се срещат с БСП в търсене на подкрепа за съставяне на експертно правителство. Петима депутати и една евродепутатка дойдоха на срещата – Драгомир Стойнев, Борислав Гуцанов, Иван Иванов, Деян Дечев и Цветелина Пенкова. По време на разговора стана ясно, че двете политически формации намират допирни точки в редица сектори, предаде репортер на Novini.bg.

В началото на срещата председателят на ПГ на "Има такъв народ"  Тошко Йорданов каза, че е запознат с позициите в подкрепа на евентуално програмно правителство.

Третият мандат е много по-различен от първите два, връчва се на парламентарна група. Третият мандат е на парламент. Считаме, че спасението на третия мандат е, ако се подходи с диалог, важни за страната приоритети, загърбване на партийни егоцентрични разбирания, заяви председателят на ПГ на БСП за България Борислав Гуцанов.

По-рано днес в писмо до БСП от "Има такъв народ" заявяват, че страната е изпаднала в дълбока политическа, икономическа и социална криза и че е нарушено доверието между гражданите и техните народни представители.

Срещите на ИТН започнаха веднага след връчването на мандата в понеделник. Във вторник представителите на партията мандатоносител разговаряха с депутати от разпадналата се парламентарна група на "Величие".

Депутатите, напуснали групата, бяха представени единствено от народния представител Красимира Катинчарова, с която не бе постигнато съгласие.
По-късно се състоя и среща с депутатите около Николай Марков, с които бе постигнато съгласие.

В сряда депутатите на ИТН се срещнаха с нечленуващите народни представители, обявили се за единство на ДПС под ръководството на почетния председател Ахмед Доган.

След срещата Станислав Балабанов обобщи, че мнозинството за подкрепата на правителство с третия мандат е нараснало на 48 души.