Новини

Сайт направи пародия със заявките на Пеевски за Новото начало

   
Сайт направи пародия със заявките на Пеевски за Новото начало

Пародиен сайт, иронизиращ съпредседателя на ДПС Делян Пеевски и потенциалния негов проект “Новото начало” се появи в интернет пространството в неделя. На фона на течащата война между Пеевски и почетния председател Ахмед Доган на началната страница на сайта авторите, използвайки похватите на иронията, сътворят послание от Пеевски, в което се казва, че "старото вече няма място сред нас".

Самият Пеевски използва израза "Ново начало" още късно вечерта на 10 юли, когато бе принуден да отговори на призива на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, с който Доган директно призова за оставката на Пеевски.
"Никой не може да спре новото начало", каза тогава Пеевски. Той определи ситуацията к исканата му оставка като -"реминисценции от отминали времена, в които “отгоре” с един телефон или един факс са заличавани групи хора, структури и персони.

Реално с фразата за “новото начало” Пеевски заяви пълен контрол над ДПС и прекратяване на отношенията си с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Той дори започна да нарича дерибеи депутатите, които подкрепиха Доган, а те са по-голямата част от членуващите в ДПС.

Какво казва пародията?
“Приятели, имаме нужда от ново начало, за да покажем, че времената са други и старото няма вече място сред нас. Знам, че е възможно да го постигнем. Щом аз съм минал много пъти през нови начала и винаги ми е провървявало, и сега ще можем да го направим", пише в посланието.

На началната страница е публикувано още YouTube видео от основаването на НДСВ, на което е присъствал Пеевски. До него в рубриката “Мултигруп” може да се види негова с снимка с покойния Илия Павлов. Има и видео от 2013 г., когато Пеевски бе избран за председател на ДАНС Делян Пеевски, а също и друго видео - Маг Делян.

Успял млад мъж и феномен
В секцията "Екип" са наредени снимките на самия Пеевски, представен като "успял млад мъж и феномен". Йордан Цонев е представен като "финансов съветник", а вътрешният министър Калин Стоянов - "експерт по вътрешни работи".

Там е и бившият главен прокурор Никола Филчев, чийто пост в екипа е "съветник по конституционни и правни въпроси", Пламен Орешарски - "експерт развитие на кадри", Искра Михайлова - "експерт по европейски въпроси" и Станислав Анастасов - "експерт връзки с европейски посланици".

Именно в първите дни на разцеплението в ДПС се разбра за писмо, изпратено от електронната поща на депутата от ДПС Станислав Анастасов до западните посланици в София. В него Пеевски е изкаран като гарант за евроатлантическата ориентация на България, а Доган като проводник на руските интереси. Анастасов отрече той да е писал писмото и посочи, че някой го е изпратил през пощата му.

За медиен съветник е посочен журналиста Валерия Велева.

Като водещи "активностите" на "Новото начало" са изброени разцеплението на ДПС, опраскването на съдебната реформа, фалитът на КТБ, Лафка и "Булгартабак", а като "постижения" са посочени аспекти от санкционирането на политика от Съединените щати и Великобритания, визирайки се наложените санкции на Пеевски по глобалния акт “Магнитски”.