Автомобили

Новият джип на Skoda пристига през октомври

   
Новият джип на Skoda пристига през октомври

Skoda ще разшири гамата си от електрически автомобили с предстоящия Elroq - нов компактен SUV, чието пълно представяне е планирано за октомври. Elroq, който визуализира новия дизайнерски език на Skoda "Modern Solid", обещава просторен и практичен интериор, като същевременно поддържа стилен външен вид.

Изграден върху платформата MEB на Volkswagen Group, Elroq ще се предлага в четири варианта: 50, 60, 85 и 85x. Базовият Elroq 50 е оборудван с батерия с капацитет 55 kWh и електромотор с мощност 168 к.с., който задвижва задната ос. Elroq 60 се увеличава до батерия с капацитет 63 kWh и заден електромотор с мощност 201 к.с., като и двата модела достигат максимална скорост от 160 км/ч..

Новият "джип" на Skoda пристига през октомври - 2
 

Моделите Elroq 85 и 85x имат обща батерия с капацитет 82 kWh. Стандартният 85 я съчетава със заден двигател с мощност 282 к.с.. Моделът 85x добавя преден двигател за комбинирана мощност от 295 к.с. Забележително е, че всички версии с 82 kWh батерия могат да се похвалят с пробег, надхвърлящ 560 км.

С акцент върху практичността, Elroq ще предлага голям багажник с обем 470 литра, който може да се увеличи до 1580 литра при сгънати задни седалки. Въпреки компактните си размери, Skoda подчертава просторния интериор на автомобила и удобното настаняване на пътниците.