Новини

Кирил Петков потвърди, че имало заговор за сваляне на Рая Назарян

   
Кирил Петков потвърди, че имало заговор за сваляне на Рая Назарян

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков потвърди, че е имало заговор за свалянето на Рая Назарян от поста на председател. За това се говори от миналата седмица, а сутринта за тайни срещи потвърди и председателят на ДПС Делян Пеевски. Темата е била обсъждана и вчера на заседание на изпълнителния съвет на "Промяната", а после и на групата на ПП-ДБ, но до момента никой от коалицията нито потвърждава, нито отрича.

"Провалиха се да свалят Рая Назарян. Уплашиха се от публичността на тайните. Нали знаете, че имаше още срещи? Тайни, с автомобили, прехвърляния, криене в офиса на Христо Иванов, Копринков е говорил. Тези дни бяха. Прехвърляния с тайни автомобили, возили са ги като зелки лидери на партии, събирали са ги пред гаражи", каза Пеевски по-рано днес.

"Моделът Пеевски, ако искаме да бъде изкоренен, не може да се случи през малки тактически ходове, а трябва да се случи с доверието на гласоподавателите. Политиците и българското общество трябва да работим заедно, за да променим този модел. Прекалено е голям и с дълбоки корени в българската система. Това, което ние ще направим сега, е да се фокусираме върху следващата кампания и заедно с нашите избиратели да покажем, че България може да бъде свободна", отговори Петков на въпрос имало ли е "тайни срещи" в офиса на Христо Иванов, както твърди Пеевски.

Минути по-рано пред други медии в парламента обаче Петков потвърди, че такъв заговор е имало: "Това, което стигна до нас - имаше такава инициатива, но след много дълги разисквания решихме, че единственият начин реално дългосрочно да се преборим с модела Пеевски и модела на задкулисието е с доверието на българските граждани". Там той не отговаря чия е била инициативата, не казва и кои са участвали, както и дали още има такива опити.